Event & Retreats Sverige

Cacaoceremoni & Sensing Yoga

Hagabadet Älvstranden

Söndag 2 april kl.17.00-19.00

Varmt välkommen till denna stund att praktisera självkärlek. I denna workshop vill vi lyfta den viktigaste praktiken i livet av alla - förmågan att känna värme och kärlek till sig själv.

Genom kakaoceremoni och tillåtande Sensing Yoga guidas du in till en varm och mysig stund med fokus på dig, självkärlek och hur du kan skapa mer "Self-love" i livet. I den hjärtöppnande Cacaoceremonin för vi vidare den uråldriga traditionen av cacaon som plantmedicin och låter den representera bron mellan vårt hjärta och manifestationen.Du blir guidad genom hela processen där Sofia hjälper till att väcka en varm trygghet inom dig, och du behöver ingen tidigare erfarenhet för att delta.

Om ceremonin och Sensing yoga

Ceremonin består av mjukgörande Sensing Yoga, vi dricker tillsammans varm hjärtöppnande ren cacao och landar i ett meditativt varande i harmoni för att öppna flödet i kroppen och få djupare kontakt i kärleksfull närvaro med dig själv, vi tränar på mer self-love.Sensing Yoga är mjuk och inkännande yoga som hämtat inspiration från naturfolken och djurriket, med en grund i hur vi naturligt mår bra av att röra oss. Fokus ligger på återhämtning där kroppen får chans till självläkning. Vi använder rörelse för att komma djupare in till kroppen och skapa en närmare kontakt till oss själva. Sensing Yogans läkande och mjukgörande rörelser passar alla då det är naturligt, mjukt och kravlöst, det innehåller inga korrigeringar eller linjeringar och är alltid på din kropps villkor. Som en dos kärlek till dig själv!

Bokas genom hagabadet.se

"Spirande Vår"

Sensing Yoga & Gongbad

9 april kl.10.00-12.00 Fiorina Vänersborg


Bjud in vårens härliga energi tillsammans med oss i en dynamisk Sensing Yoga och meditativt gongbad.
Här får den mjukgörande och utrensande Sensing Yogan bidra med ny energi genom mera rytmer och kroppen får röra sig i takt till musiken, med rörelser som hämtar inspiration från naturfolket och djurriket med en grund i hur vi naturligt mår bra av att röra oss.
När vi har fått känna livet och lusten i kroppen i en rytmisk yoga så drar vi ner tempot för att mjukna in i lugnare rörelser samtidigt som gongen spelas och flödet i kroppen öppnas ytterligare.
Avslutningsvis får kropp och själ vila under ett meditativt gongbad där ljudfrekvenserna skapar balans och djupavslappning.
Innan ni beger er hemåt så bjuder vi på en uppiggande shot och hälsar våren välkommen! 

9 april kl.10.00-12.00

Kostnad, 400 kr. Anmälan till fiorina.se eller tel: 0521-13145. Medtag yogamatta, något mjukare att lägga över mattan för gongbadet samt kudde och filt att lägga om dig. 

JORDNÄRA YOGAWEEKEND

Baldersnäs Herrgård 22-23 APRIL 2023

Varmt välkommen till ett helgretreat och möt våren i vackra Dalsland!
Vi bjuder in till en weekend med Sofia Persson där hon hjälper till att öppna upp flödet i kroppen genom olika sessioner av bland annat yoga, healing och avslappning.

Fördjupande yoga, meditativt skogsbad, soundhealing med gong, stärkande föreläsning och ett dopp i Laxsjön utanför sjöbastun är bara några av punkterna som står på programmet när Sofia besöker oss i vår. Herrgården står för en god natts sömn och välsmakande hälsosam mat och fika medan trädgården bjuder på vårblommorna och fågelsången. Unna dig själv en vårdande helg du bär med dig under en lång tid framöver.

Du får:
*Lunch
*Hälsofika x 2
*2-rätters
middag
*Sjöbastu
*Boende & frukost
*Sessioner & föreläsning

Pris 3495:- p/p i delat dubbelrum. Enkelrumstillägg 350:-
Bokning sker till oss på Baldersnäs herrgård. Hoppas vi ses!
För mer information, kontakta oss på
Baldersnäs herrgård - info@baldersnas.com / 0531 - 41213.
Mer och detaljerad info kommer på mail vid bokning.

Yogavandring Kroppefjäll

Ragnerud Vandringsdestination

Söndag 7 maj kl.10.00-13.00

Lunch ingår ute i skogen

Vid den fina Ragnerudssjön landar vi i kroppen och möter våra sinnen under en mjukgörande och stundtals pulshöjande Yogavandring & Skogsbad i den vackra Dalslandsskogen. 

Vi utgår från Ragneruds Vandringsdestination och njuter av en mysig stund i naturen tillsammans, med flödande yogarörelser hämtat från Sensing Yogan och ett avslappnande skogsbad där kroppen får återhämtning och du tillåts att bada i sinnesintrycken från skogen.

Sensing Yoga - så vi alltid varit ämnade att röra oss, rörelser som redan ligger i vår kropp. Den är naturlig, mjuk och kravlös, innehåller inga linjeringar eller korrigeringar och är alltid på din kropps villkor.

Det är en underbart mjuk rörelseform som tagit sitt tänk från hur djur, små barn och naturfolk beter sig naturligt i rörelse och i vila. Det är också en tanke om hur vi alltid sedan urminnes tider naturligt varit i rörelse med långa perioder av återhämtning och vila emellan. Det är när vi rör oss på det här sättet som vi börjar nysta upp vår bindväv, vi återfuktar den och gör den mjuk och följsam igen. Vi påverkar också vår vagusnerv att lära sig att börja självreglera för att kunna hantera stress och trauman bättre. 

Sensing Yoga är kärlek inifrån och ut och något som alla har inom sig!

De bevisade hälsofördelarna av att skogsbada är många, färre stresshormoner, sänkt blodtryck, djupare andning och lugnare hjärtslag.Det går helt enkelt ut på att "bada" i sinnesintryck från skogen utan att göra, fokus ligger på att vara. 

Att få terapi i mötet med naturen- Jag är guiden, skogen är terapeuten. Mitt jobb är bara att öppna dörren - skogen bistår med resten. Ömsesidig kontakt med naturen är läkande vid stress och depression.

350:-/person, inklusive lunch i skogen (ta med eget vatten)

Anmälan via mejl till: jordnara.massage@gmail.com

Soundhealing & Movement 

Anfasteröd Ljungskile

4 juni kl.18.00-21.00

"En unik och tidlös upplevelse"

Varmt välkommen till en magisk kväll med Eric Amarillo, Sofia Persson & Robin Hallsten. Tillsammans kommer dom spela en fusion av gong, kristallskålar, harmonium, övertoner, olika intrument och sjunga för att skapa en fantastisk och tidlös atmosfär för dig att slappna av och njuta till. Detta tillsammans med en inledande yogasession med rörelser inspirerade från Sensing Yogan. Rörelser för att öppna flödet i kroppen, allt för att du ska kunna ta till dig soundhealingen med ett tillåtet sinne och ge din kropp den läkning som den behöver.

Kom som du är och bara tillåt dig att landa och lyssna. Inga förkunskaper krävs.

Robins meditativa och trygga lugn när han med vördnad spelar på gongen tillsammans med Erics renande och magiska frid under en balanserande och ljus soundhealing.

Där maskulint möter Sofias feminina inkännande och helande värme.

Återhämtning, läkning, eufori, lusthöjande, allt ryms och allt är tillåtet.


Anfasteröd Ljungskile

4 juni kl.18.00-21.00

Kostnad: 590 kr

Anmälan via mejl till:

jordnara.massage@gmail.com

Hjärtligt välkomna!

Eric, Sofia & Robin

Eric Amarillo:

Eric Amarillo är intuitiv multiinstrumentalist och sångare som kanaliserar helande frekvenser och vibrationer. Han har ett unikt och banbrytande uttryck där han kombinerar uråldrig övertonssång med dagens moderna teknik och elektronik.

Eric Amarillo är utbildad och diplomerad musiker vid kungliga Musikhögskolan i Stockholm, efter många år som verksam musiker, i alla möjliga och tänkbara genres, är nu Eric Amarillo helt och hållet dedikerad till arbetet med att kanalisera det "gudomliga" som finns inom oss alla.

Robin Hallsten:

Robin är holistisk hälsocoach på företaget PLC. Där hjälper han människor att slappna av på djupet. Han är specialist på "work in" som är det inre arbetet och med hjälp av gongarna så hjälper han fler människor att komma i kontakt och balans med sig själva.

Gongen är ett instrument som använts sedan urminnes tider. Det är ett perfekt redskap för att möta den stressen som vi människor har i vår vardag. Med hjälp av gongbad kan man nå djup avslappning och komma i kontakt med en inre frid. Det är ett kraftfullt verktyg för att skapa harmoni och balans i kroppen.

Medverkande som lärare på SKOGSGLIMMAFESTIVALEN

Yogavandring Kroppefjäll

25 juni kl.14.00-20.00

Ragneruds Vandringsdestination Dalsland

Sensing Yoga i skogen

Skogsbad & bastubad

Middag i det fria


Vid den fina Ragnerudssjön landar vi i kroppen och möter våra sinnen under en mjukgörande och stundtals pulshöjande Yogavandring & Skogsbad i den vackra Dalslandsskogen. Vi utgår från Ragneruds Vandringsdestination och njuter av en mysig stund i naturen tillsammans, med flödande yogarörelser hämtat från Sensing Yogan och ett avslappnande skogsbad där kroppen får återhämtning och du tillåts att bada i sinnesintrycken från skogen.

Sensing Yoga - så vi alltid varit ämnade att röra oss, rörelser som redan ligger i vår kropp. Den är naturlig, mjuk och kravlös, innehåller inga linjeringar eller korrigeringar och är alltid på din kropps villkor.

Det är en underbart mjuk rörelseform som tagit sitt tänk från hur djur, små barn och naturfolk beter sig naturligt i rörelse och i vila. Det är också en tanke om hur vi alltid sedan urminnes tider naturligt varit i rörelse med långa perioder av återhämtning och vila emellan.

De bevisade hälsofördelarna av att skogsbada är många, färre stresshormoner, sänkt blodtryck, djupare andning och lugnare hjärtslag.

Det går helt enkelt ut på att "bada" i sinnesintryck från skogen utan att göra, fokus ligger på att vara. Att få terapi i mötet med naturen.

- Jag är guiden, skogen är terapeuten. Mitt jobb är bara att öppna dörren - skogen bistår med resten. Ömsesidig kontakt med naturen är läkande vid stress och depression.

Vi avslutar i bastun som är vackert placerad precis vid sjökanten och njuter av ett svalkande dopp i sjön.

550:-/person, inklusive middag i skogen.

(ta med eget vatten)

Anmälan via mejl till: jordnara.massage@gmail.com

Retreat Slottsvillan

16-17 september

Ödeborg Dalsland


Äntligen kan jag erbjuda ett retreat i denna vackra villa igen. Varmt välkommen du som önskar återhämtning, hämta ny kraft och energi, du som vill komma närmare dig själv, mera själsnära...

I varm och naturlig omgivning för att komma nära naturen i dig.

Här skapas minnen av inre närvaro, mjukgörande rörelser och fina möten.

 En retreathelg med:

Sensing Yoga

Soundhealing

Embraced Healing Circle

Meditation

Ceremoni

Din investering, 3500 kr, inklusive kost, logi & goodiebag. 

Utförligare information kommer... 

Funderingar & anmälan via mejl till: jordnara.massage@gmail.com
Föreläsning Daniel Mendoza

 Ödeborgs Slott

NYTT DATUM KOMMER

På återseende, även denna gången gästar inspirerande författaren Daniel Mendoza och föreläser om betydelsen av att följa sitt hjärta, vikten av godhet, medveten optimism och att "det vi ger näring till växer." 

Efter en önskan om ett fokus på kärleksrelationer föreläser Daniel denna gången med ett fokus på hur allt börjar med kärleken till oss själva. 

"Vet ni inte vem Daniel Mendoza är? Ni borde göra det. Hans levnadsöde, medvetna livsförvandling och, som ett resultat, mogna optimism är en välbehövlig injektion framtidstro för vilken skolklass, arbets- eller ledningsgrupp som helst. Han är den första talare som under mina 24 år som lärare som har "tystat" hela aulan. Det säger någonting." - Peter von Porat, Per Brahegymnasiet, 4/2-2020.


Föreläsning, 60 minuter. Kostnad, 300 kr. Onlinebokning

Boka plats i tid. Vi bekräftar din bokning via mejl.